Romatizma ve tedavisi

admin , Şubat 7, 2009 Yazdı

Romatizma tedavisi

Romatizma toplumda en çok karşılaşılan ve en sık kadınlarda görülen bir hastalık türüdür.Romatizmanın farklı çeşitleri vardır.Romatizma bakteri ya da mikrop yoluyla taşınabilecek bir hastalık değildir.Hastalık mikroplarla gelişmez.Gelişimi organlarla ve kemik dokusunda gerçekleşir.

Kesin bir kanı ile romatizma başlangıcının neden gerçekleştiği bilinmese de, genetik yatkınlıktan ve kalıtsallıktan taşınabileceği gerçeği de gözardı edilmemelidir.Bunun dışında eklemlerde yükü artıran şişmanlık ya da damar yapısını bozan sigara kullanımı ve alkol gibi dış etkenlerin engellenmesi de romatizmalı hastalar için yararlıdır.

Romatizmal hastalıklar bazen içorganları da tahriş edebiliyor.Örneğin kalbi, akciğeri, beyin ve böbreği etkileyebilir.Hemen hemen her yaş grubunda romatizma görülebilir.Yaşlılara özgü bir hastalık değildir.Erkeklerde en sık görülen romatizmal hastalıkların başında gut, sistematik lupuz eritematouzus, spondiloartritler gelir.

Romatizmal hastalıkların tedavisi;

Romatizmal hastalıkların tedavisi için önemli olan kıstas erken tanıdır.Erken tanı ile romatizma belirtisi görülen hastanın tedavisi kolaylaşmaktadır.Doğal olarakta hayati bir riskin de önüne geçilmektedir.Başlangıçta tetkik yapılması zor olsa da bir romotolog tarafından hastanın detaylı incelenmesi de gerekir.Kendi türünde değişiklik gösterebilen bir hastalık olacağından, tanı süresinde farklılıklar göstererek romotolog’unuz yanılabilir.Bu doğal bir süreçtir.

Romatizmal hastalıkların bir bölümünde hastalık müzmin bir şekilde sürebilir. Bu durumda tedavinin uzun süreceği ve verilen ilaçların hekim kontrolünde devam ettirilmesi gerekmektedir. Yapılan tedaviler hastalığı tam olarak iyileştirmese de günlük yaşamınızı ağrısız ve rahat olmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Yorum Yazınız.