Sağlıklı Yaşamın Beslenme Kuralları

admin , Mart 2, 2009 Yazdı

ALDIĞINIZ KALORİLERİ AZALTIN!
Besin değeri yüksek ve yeterli kalori içeren diyetlerin yaşlanmayla ortaya çıkan değişikliklerin yüzde 84’ünü önlediği yapılan araştırmalarda gözlenmiştir. Besin değerleri yüksek olan sebze meyve ve tam tahıl karbonhidrat ağırlıklı beslenme tarzıdır. Günümüzde, alınan ortalama kaloriler 3500-4000’e kadar çıkmış durumdadır. Bu durum vücudumuza zamanla kilo olarak yansıyor. Kadınların ortalama 1500 erkeklerin de 2000 kalorilik beslenme programlarını uygulamaları, özellikle kilo kontrolü için bir başlangıç olacaktır.

DAHA AZ YAĞ TÜKETİN
Aldığınız günlük besinler içerisinde bulunan yağ yüzde 30’u aşmamalıdır. Az yağlı beslenmenin kolon ve rektal kanser riskini azatlığı ve meme, yumurtalık, prostat kanseri riskini de düşürdüğü unutulmamalıdır. Kanser ve kalp hastalığını yenmenin yaşam süresi üzerinde büyük etkileri bulunmaktadır.

DAHA AZ ŞEKER TÜKETİN

Günde 40 gramdan fazla şeker almamaya özen gösterin. Özellikle Tip 2 diyabetten korunmak için şekerden uzak durmalısınız. Böylece ömrünüze 20 yıl ekleyebilirsiniz.

SEBZE-MEYVE TÜKETİN
Serbest radikellere, toksinlere karşı bizi koruyan en önemli ajanlardır. Günde özellikle beş porsiyon almanızın yaşamınızı 15 yıl uzatabileceği tahmin ediliyor unutmayın.

SARIMSAK TÜKETİN

30’lu yaşlardan sonra sarımsak tüketmek daha da büyük önem taşıyor. Kalp yaşlandıkça etrafındaki arterler sertleşir ve bu durum kanın pompalanma hızını yavaşlatır. Sarımsak içinde bulunan antioksidanların bu duruma yardımcı olduğu düşünülmektedir. (Mainz’deki kardiovasküler farmakolofi Merkezi-Almanya) Günde 1 diş taze sarımsak önerilebilir.

İlgili Bir Konu :
—- Sarımsağın Faydaları —-

KAHVALTİ YAPIN
Zamanınız yoksa kahvaltılık gevrekleri tercih edebilirsiniz, ingiltere’de yapılmış olan araştırmalarda kahvaltının homosistein değerini düşürdüğü gözlenmiştir. (Homosistein seviyesi yükseldikçe arterleri tıkama riski artıyor unutmayın)

DETOKS ENZİMLERİNİ AKTİFLEŞTIRİN
En az 4-5 tane detoks besininin her gün j beslenmenizde yer almasına özen gösterin. Böylece vücuda zarar veren toksinlerden korunmuş olacaksınız. Michigan Ünversitesi’nde yapılan bazı araştırmalar en uzun yaşayan insanların vücutlarında Glutatyon Detoks maddesine sahip olduklarını ortaya çıkarmışlardır.

Detoks Besin Ajanları

  • Kırmızı Pancar
  • Elma
  • Kuru Erik
  • Sarımsak
  • Su Teresi
  • Turpgiller
  • Havuç
  • Muz
  • Ceviz
  • Yumurta

Bir Yorum “Sağlıklı Yaşamın Beslenme Kuralları”

  1. Kanseri Tedavi Et
    16:29 ,Mart 3rd, 2009

    Merhaba, kanserle ilgili onemli gelismelere yer verdigim web sitemi ziyaret edip fikirlerinizi paylasrirsaniz cok sevinirim. saygilarimla

Yorum Yazınız.